Quart Creixent: Dones d'arreu, cuines d'arreu

dimecres, 24 de juny del 2015


Ja tornem a tenir un quart creixent aquí, i avui el que volem fer és presentar-te una associació de la nostra localitat, Llagostera (Girona), amb la que esperem col·laborar durant una temporada, per tal de poder oferir tot un seguit d'entrades de quart creixent (les entrades que fem de manera conjunta cada mes). L'associació de la qual estem parlant és Dones d'arreu i la temàtica de les entrades és la cuina.

Dones d’arreu, és una associació sociocultural de Llagostera. Són dones procedents de diferents indrets del món que pretenen crear punts de trobada entre les diferents cultures que conviuen al municipi. Treballen a partir de tres eixos: dona, immigració i Llagostera.





Porten, o han portat a terme diferents activitats:

  • Programa de ràdio “Dones d’arreu”, que el podeu escoltar per Llagostera Ràdio.
  • Prevenció en violència de gènere, i ajuda i acompanyament en cas que ja s'hagi produït aquesta.
  • Taller de Cuines del món.
  • Servei de traducció en àrab.
  • Cuida’t per fora, cuida’t per dins: gimnàs de manteniment.
  • Commemoració del 8 de març Dia Internacional de les dones i el 25 de novembre Dia Internacional de la No violència contra les Dones.
  • El Niu lector, programa impulsat per fomentar l'hàbit de la lectura entre els alumnes del municipi.
  • Participació a Llagostera en flor.
  • Organització i col·laboració en xerrades i conferències.
  • I altres.

Tertúlia sobre la situació de la dona. 8 de març 2015

La cosa va començar el 2006, quan un grup de dones es va reunir per fer un programa de ràdio a l'emissora local. Hi feien tertúlies, donaven notícies locals i també dels seus països d'origen en diferents llengües, i dedicaven una estona de cada programa a parlar amb una dona immigrada de les seves vivències i experiències.

D'aquí es va passar a la creació de l'associació com a tal. Actualment hi ha tota una colla de dones que en formen part, essent la Lluïsa Fuentes la presidenta, i també compten amb alguns col·laboradors que els ajuden en segons quines tasques.

S'organitzen en diferents comissions:

I. La comissió encarregada dels actes que es duen a terme: commemoració del Dia Internacional de les dones i del Dia Internacional de la No violència contra les Dones; Llagostera en flor; Cuines del món; etc.

Muntatge creat per a Llagostera en flor

II. La comissió que ajuda i acompanya en cas de violència de gènere.
III. I la comissió d'atenció a la infància.

Els fons per a poder desenvolupar totes aquestes tasques, els obtenen a través d'ajuts i subvencions de l'ajuntament de Llagostera, de l'Institut Català de la Dona i de Benestar i Família. També aconsegueixen fons participant en diferents fires de la localitat (fira del bolet i fira romana), en les que munten una fonda on parar-se a fer un mos.

Ara ja coneixes una mica a les Dones d'arreu, si és que no les coneixies encara. El que volem fer nosaltres és posar-nos en contacte amb dones de diferents procedències, per acompanyar-les en l'elaboració d'un plat típic del seu país i documentar-ne el procés, amb fotografies, receptes i tot allò que puguem aprendre durant l'estona que compartim.

I com a avançament del pròxim quart creixent, et direm que hem anat a veure a la Samira, procedent de Nador, al Marroc, que ens ha preparat un cuscús deliciós. No t'ho perdis, serà el pròxim 24 de juliol.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada conèixer la teva opinió, anima't a deixar el teu comentari